השירותים מיועדים לסטודנטים לתואר ראשון, לתואר שני או לתואר שלישי בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, חינוך, ניהול משאבי אנוש או ניהול מערכות בריאות.

סיוע בגיבוש נושא מחקר מקורי וחדשני

איך ניגשים למשימה זו? אני אעזור לך להגדיר את הזווית הייחודית והחדשנית שיציע המחקר בנושא בו בחרת או בו עוסק/ת המנחה שהגעת אליו/ה, את משתני המחקר ואת מערך המחקר – על בסיס הספרות הקיימת.

חשיבה משותפת לגבי המחקר שתבצע/י

האם כדאי לערוך מחקר כמותי, איכותני או משולב? איך כדאי להגדיר את משתתפי המחקר – בבחירה זו יש לקחת בחשבון הן שיקולים מחקריים של מי יתן את המידע הרלבנטי ביותר והן שיקולים פרקטיים של את מי יהיה אפשר להשיג בקלות יחסית ובזמן מהיר; איך מגייסים משתתפים פוטנציאלים – במיוחד כאשר מדובר בבתי ספר, בתי חולים או מקומות עבודה? אלו כלים כדאי להשתמש – האם עדיף לקחת שאלונים קיימים מתוקפים ולתרגם אותם לעברית או לבנות כלים חדשים? האם לקחת רק חלק משאלונים? כמה שאלונים אפשר לקחת במחקר בלי להעמיס על המשתתפים? מהו מערך המחקר המתאים – איסוף נתונים חד פעמי או מספר פעמים לאורך השנה? האם כדאי להעביר את השאלונים באופן מקוון או באופן אישי? אוכל לסייע לך בכל אחד משלבי תכנון המחקר.

עזרה בכתיבת הצעת מחקר בצורה נכונה אקדמית

סיוע בכתיבת פרק המבוא שיתאר את נושא המחקר, מטרתו וחשיבותו; אתן לך ראשי פרקים לסקירה שתבנה את  סדר הנושאים שיוצגו בה מהכללי ביותר ועד לתחום הספציפי ביותר שנחקר במחקר המוצע; אסייע לך לכתוב סקירת ספרות אינטגרטיבית בהתאם לראשי הפרקים שתציג את התיאוריות הרלבנטיות והמחקרים הקודמים שנעשו על כל אחד ממשתני המחקר והקשרים ביניהם ויהוו בסיס והצדקה לביצוע המחקר; אסייע לך ונחשוב יחד על ניסוח והגדרה של שאלות, השערות המחקר והמשתנים התלויים והבלתי תלויים על בסיס המחקרים הקודמים שהצגנו; אסייע בכתיבת החלק של חשיבות המחקר שמדגיש את הייחודיות של המחקר המוצע והתרומה שלו לתחום; אסייע בכתיבת פרק השיטה על בסיס המחקר שהוחלט לבצע – פרק בו יתוארו המשתתפים שבכוונתך לגייס למחקר (מספר, מאפיינים, דרך גיוס), כלים בהם יעשה שימוש, איך יבוצע המחקר בפועל (הליך), איך ינותחו הממצאים ואיך ישמרו עקרונות האתיקה. כמו כן, אסייע לך לכתוב תקציר להצעה ואתן לך הדרכה וסיוע בכתיבת רשימה ביבליוגרפית לפי כללי APA.

עזרה בכתיבת עבודה סמינריונית, תיזה או דוקטורט

כתיבה אקדמית שונה מאד מכתיבה רגילה. יש צורך בניסוחים מאד נקיים וברורים ויש מבנה מוגדר לכל אחד מפרקי העבודה:

  • סקירת ספרות: אוכל לסייע בשילוב בין החלקים הרלבנטיים והחשובים מתוך המאמרים השונים שמצאנו על כל אחד מנושאי המחקר בדרך שתוביל להשערות המחקר.
  • מבוא: אוכל לעזור לך לכתוב את ההקדמה שתציג את נושא העבודה והמחקר ואת החלק האחרון של המבוא בו תסכמ/י את הספרות, תפרט/י במה יחדש המחקר שלך על הקיים בתחום ויתרום מבחינה יישומית ותציג/י את מטרות והשערות המחקר תוך הדגשת ההצדקות שניתנו להן בסקירה.
  • פרק השיטה: אוכל לעזור לך לתאר באופן ספציפי את המחקר שערכת – את משתתפי המחקר, את מהלכו וכל אחד מכלי המחקר בהם השתמשת.
  • פרק הממצאים: במחקר כמותי אוכל לעזור לך לקבוע אלו ניתוחים סטטיסטיים יש לבצע, אדריך אותך איך לבצע אותם ואיך להציגם בפרק הממצאים. במחקר איכותני, אעזור לך לנתח את הראיונות שנערכו לתימות ותת תימות מרכזיות, להוציא מתוך תמלילי הראיונות ציטוטים המדגימים כל אחת מהן ולהציג את הממצאים העיקריים שעלו בצורה מאורגנת וברורה.
  • פרק הדיון: אוכל לעזור לך להבין את משמעות הממצאים שלך לאור הספרות הקיימת, להסביר ממצאים אשר אינם תואמים להשערות המחקר שהצגת, להציג מסקנות תיאורטיות ויישומיות, מגבלות מחקר והצעות למחקרי המשך.
  • תקציר ותרגום תקציר לאנגלית: פעמים רבות מתקשים סטודנטים לסכם בקיצור את כל העבודה שלהם. יש לי נסיון רב בכתיבת תקצירים ותרגומם לאנגלית.
  • עריכת מראי מקום ורשימה ביבליוגרפית לפי כללי ה- APA : כללי APA מפרטים בצורה מאד ספציפית איך צריך להתייחס למראי מקום. יש לי נסיון רב בעריכת רשימה ביבליוגרפית לפי חוקים אלה ואוכל לסייע בסידור מראי המקומות בעבודה וברשימה הביבליוגרפית לפי כללי APA, השוואה בין מראי המקום בעבודה וברשימה הביבליוגרפית ועזרה באיתור מקורות שמוזכרים בעבודה אך לא ברשימה.

מידת העזרה שלי בכתיבת עבודה סימנריונית, הצעת מחקר, תיזה או דוקטורט תותאם לצורך שלך. עזרה זו יכולה לנוע בין:

  • בקצה האחד של טווח העזרה שלי אני מספקת ראשי פרקים מפורטים לכל אחד מפרקי העבודה (איך להבנות את הפרק ולהציג את הדברים בצורה ברורה) והנחיות ודגשים כלליים לכתיבה שלו ואחרי שהסטודנט/ית כותבים אותו אני עושה עריכה אקדמית שלו. למשל, בסקירת הספרות, ראשי הפרקים יתייחסו לסדר ההגיוני בו כדאי להציג את הנושאים הרלבנטיים ביותר לעבודה שלך כך שהיא תוביל בצורת משפך להשערות המחקר שלך. ראשי הפרקים, אשר יכתבו לאחר קריאה ראשונית שלי של מאמרים רלבנטיים, יפרטו את התיאוריות או תחומי המחקר הספציפיים שכדאי להציג בסקירה. ההנחיות שאתן לראשי הפרקים יכללו התייחסות לאיך הכי יעיל לחפש מאמרים, איך לזהות אלו מהם רלבנטיים, איך לקרוא ולסכם אותם ואיך לכתוב סקירת ספרות אינטגרטיבית. במידה והסטודנט/ית כבר כתבו חלק מהסקירה, ההנחיות תתייחסנה גם ספציפית לדגשים הנוגעים ישירות להם ושעלו מתוך דרך הכתיבה שלהם (למשל, לדרך בה הם ציינו מקורות או התייחסו למחקרים או איך שילבו בין מחקרים). העריכה האקדמית תכלול מתן הערות והצעות לתיקונים לפרק על מנת לשפר אותו – את הארגון שלו, את הניסוחים או את השילוב בין המאמרים. תהליך דומה יכול להיעשות עם כל אחד מפרקי העבודה – שיטה, ממצאים, דיון ותקציר.
  • בקצה השני של טווח העזרה שלי אני כותבת פרק או חלק מפרק בעצמי תוך שיתוף והתייעצות עם הסטודנט/ית.

ניתן בכל שלב בעבודה לנוע על הטווח בין שני קצוות אלה כך שלא צריך להתחייב מראש לדרך עבודה מסוימת.

מציאת שאלונים תקפים או בנייה מלאה שלהם

מציאת שאלונים תקפים בעברית, תרגום לעברית של שאלונים תקפים באנגלית או בנייה מלאה של שאלונים חדשים בהתאם לצורך.

בניית שאלות לראיון חצי מובנה למחקר איכותני

כתיבת מדריך ראיון מפורט שיכלול את השאלות הפתוחות שיוצגו למשתתפים בראיונות בהתאם לשאלות המחקר ומתן הנחיות ודגשים כלליים איך לבצע ראיון מוצלח, אשר יפיק את המידע המקיף והמשמעותי ביותר למחקר שלך.

ביצוע ניתוח תמטי ו/או הדרכה מלאה בביצוע ניתוח תמטי לראיונות במחקר איכותני

על פניו מחקר איכותני נראה קל יותר לביצוע ממחקר כמותי. דרושים פחות משתתפים ואין צורך להתמודד עם סטטיסטיקה. עם זאת, הניתוח של הראיונות, אשר הינם לרוב ארוכים, לוקח זמן רב ואינו פשוט כלל – במיוחד אם את/ה בחרתם להתמקד בנושא הנוגע לכם אישית, כפי שעושים סטודנטים רבים – מה שעלול לפגוע במהימנות דרך הניתוח שלכם. לכן, אני מציעה סיוע והדרכה בניתוח של תמלולי ראיונות – חשיבה משותפת על קטגוריות העל ותת הקטגוריות המתאימות ביותר בנתונים שאספתם ותהליך הדרכה סיסתמטי שפיתחתי בו אנו עובדים במשתף על ניתוח תמלולי הראיונות עד לקבלת עץ התמות ותת התמות.

חיפוש מאמרים רלבנטיים – מידענות

ללא ידע על מאגרי המידע בהם חיפוש המאמרים הוא הנוח ביותר ואשר מספקים מאמרים מלאים אתם עלולים לבזבז זמן רב על חיפוש מאמרים הרלבנטיים למחקר הספציפי שלך. יש לי ידע ונסיון רב בחיפוש מאמרים אקדמיים במאגרי המידע הקיימים בספריה של כל אוניברסיטה ואשמח לעזור לך בכך. חיפוש המאמרים יעשה בהתאם לראשי הפרקים שנבנו כך שימצאו מספיק מאמרים עדכניים על כל אחד מהנושאים הרלבנטיים. אוכל לחפש בשבילך מאמרים רלבנטיים או לתת הנחיות והמלצות מפורטות איך הכי יעיל למצוא מאמרים הרלבנטיים למחקר שלך.

הדרכה וסיוע בסיכומי מאמרים אקדמיים באנגלית

קריאת מאמרים באנגלית נראית פעמים רבות כמשימה בלתי אפשרית. אני יכולה ללמד אתכם את כל השלבים הכרוכים בהתמודדות עם מאמר אקדמי באנגלית – על מה מתמקדים – מה חשוב ומה לא, מה צריך להוציא מכל מאמר, איך מסכמים אותו ומה לוקחים לסקירה. לחילופין אם הזמן לא מאפשר אני יכולה גם לסכם בעצמי חלק מהמאמרים או את כולם – כלומר, לתרגם מתוכם את החלקים הרלבנטיים לעבודה שלך.

למידע והזמנת שירותים: